A Canção do Mar - Dulce Pontes

[postlink]http://dagendauwsnotenbalk.blogspot.com/2011/06/cancao-do-mar-dulce-pontes.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=MSIGWEcR5Dcendofvid [starttext] Meer Portugese Fado onder de vorm van deze Dulce Pontes, (8 april 1969, Montijo).

Gezegend met een krachtige en dramatische stem, is ze één van de bekendste en meest gerespecteerde zangeressen en liedjesschrijfsters van Portugal. Haar nummers droegen bij aan de heropleving van Portugese folk en fado-muziek.

Geschoold als pianiste koos ze er toch voor om verder te gaan als zangeres nadat ze op 18-jarige leeftijd een wedstrijd won. Ze werd al snel actrice zowel op televisie als in het theater en vertegenwoordigde in 1991 haar land op het Eurovisiesongfestival  met het lied 'Lusitana Paixão'. Ze eindigde als 8ste, wat voor Portugal tot op heden de 4de beste prestatie was.
Sindsdien is ze een erg gewaardeerde artieste, ze zingt niet uitsluitend in het Portugees, maar ook in het Spaans, Galicisch, Mirandees, Italiaans, Engels en Grieks. Haar lied 'A Canção do Mar' stond op de geluidsband van de Hollywoodfilm Primal fear.
Samen met filmcomponist Ennio Morricone nam ze het album 'Focus' op, na eerder het nummer 'A brisa do coração' te hebben ingezongen voor de Italiaanse film [endtext]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten