Body and soul - Amy Winehouse en Tony Bennett

[postlink]http://dagendauwsnotenbalk.blogspot.com/2011/12/body-and-soul-amy-winehouse-en-tony.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=_OFMkCeP6okendofvid [starttext] Vrede op aarde... ;-)

Dit duet werd opgenomen halverwege 2011 en was de laatste opname vóór de dood van Amy Winehouse op 23 juli 2011. De single werd wereldwijd vrijgegeven op 14 September 2011, op iTunes, MTV and VH1.

Om haar 28 ste verjaardag blijvend in herinnering te houden, heeft haar vader de Amy Winehouse Foundation opgericht, die zich tot doel stelt steun te bieden aan organisaties die hulp verlenen aan kwetsbare jongvolwassenen met problemen zoals verslaving. 
Op 30 november 2011 werd deze opname genomineerd voor de 54 ste Grammy Award voor beste pop duo-/groepsperformance. De opbrengsten ervan zijn bestemd voor die Foundation.

Het lied zelf, werd geschreven in Londen voor Gertrude Lawrence en voor het eerst opgenomen door Jack Hylton en orkest. Libby Holman introduceerde het in de Verenigde Staten in 1930, tijdens de Revue "Three 's a Crowd" en  in 1947 werd het tevens het themanummer voor de film "Body and Soul".
Zoals veel popnummers van die tijd, groeide het uit tot een jazzklassieker die honderden keren is opgenomen door een keur aan artiesten, in ontelbare versies.
O.a. door Ella Fitzgerald, Annette Hanshaw, Billie Holiday, Billy Eckstine en Frank Sinatra.

De melodie bleef populair bij jazzmusici doorheen de hele twintigste eeuw, dankzij de arrangementen en  opnames  van een Charles Mingus op "Mingus Plays Piano" uit 1963 en  John Coltrane op "Coltrane 's Sound" uit 1964 om maar enkele te noemen. [endtext]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten