Wettstreit zum viert - Salut Salon

[postlink]http://dagendauwsnotenbalk.blogspot.com/2014/04/wettstreit-zum-viert-salut-salon.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=BKezUd_xw20endofvid[starttext]


Ha, 't is Lente! En wat voor een lente...! Eentje die ons al volop aan de zomer herinnert. Een voorjaar dat de zomer zelfs naar de kroon durft te steken. Een passend muziekje daarbij is dit clipje waarin de zomer (van Vivaldi) strijdtoneel wordt voor vier klassiek geschoolde Hamburgse muzikanten - Angelika Bachmann (viool), Iris Siegfried (Zang en viool), Sonja Lena Schmid (Cello) en Anne-Monika von Twardowski (Piano) –  die elkaar de loef trachten af te steken in virtuositeit, muzikaliteit, creativiteit humor en acrobatie.
Voor wie wat meer tijd en na dit clipje nog niet genoeg heeft van dit enthousiaste viertal vindt in het volgende filmpje niet enkel meer muziek, maar ook wat meer informatie over hun ontstaansgeschiedenis. Ondertussen lichten zij al musicerend voor u een tipje van de sluier op over de inspiratiebronnen van componisten als onder meer Mendelssohn, Mussorgski, Piazzolla ... en weten mede door hun visuele capriolen beslist ook de aandacht van menig onwillig luisteraar vast te houden.

Veel luisterplezier met Salut Salon dat in het illustere jaar 2000 het levenslicht zag en ondertussen dus toch al een veertiental jaartjes meedraait.


En mocht u daarna nog tijd hebben of liever meteen wat fotootjes of schilderijtjes en tekeningen willen bekijken of eerder een lekker hapje leesvoer tot u willen nemen bent u altijd welkom op mijn andere blogs.
Hier vindt u mijn foto's
mijn tekeningen en schilderijtjes
mijn schrijfsels en poƫzie
[endtext]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten