Anda la banda - La Guardia Flamenca

[postlink]http://dagendauwsnotenbalk.blogspot.com/2012/08/anda-la-banda-la-guardia-flamenca.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=ccbQ2H-zRbcendofvid [starttext] Ambiance verzekerd wanneer je deze "Gentse" macha's over de vloer krijgt.


'La Guardia Flamenca' is een humoristische troep flamboyante flamencodanseressen die met hun straatacts het publiek moeiteloos inpalmen. In adembenemende pakjes of voluptueuze jurken brengen ze wervelend en kolderesk straattheater, doorspekt met dans en zang, zapateados en castañuelas, palmas en jaleo, muzikaal begeleid door een aantal warmbloedige toreros.

Hun repertoire bestaat uit zuiders getinte producties die bedoeld zijn voor straattheater, festivals of feestelijkheden, en die zowel buiten als binnen kunnen gebracht worden.
Typerend in de voorstellingen is de absurd-humoristische ondertoon. De ene keer botst het militaristisch karakter van een majorettenparade met de losgeslagen furie van de flamenco, een andere keer is er de opgeklopte tragiek van een bende hysterische femmes fatales die hun gemeenschappelijke geliefde maar niet kunnen vinden. Spektakel gegarandeerd! La Guardia Flamenca bestaat sinds 2005, en treedt  niet alleen op in thuisland België, maar ook in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, IJsland, Zuid-Korea, Singapore…
Hier ziet u ze aan het werk in het shoppingcenter Brazilië te Amsterdam vorig jaar januari.
Deze informatie en nog veel meer over die Macha's Flamenca vindt u op hun website.
[endtext]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten