Twee folknummertjes - AmorromA

[postlink]http://dagendauwsnotenbalk.blogspot.com/2012/02/twee-folknummertjes-amorroma.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=gztPrNDG57Qendofvid [starttext]

AmorromA ontstond in 2000 als een kwartet, maar gaat momenteel als duo door het leven, dat naargelang de omstandigheden kan uitbreiden tot trio, kwartet, … of zelfs octet. In al deze constellaties zorgt het ensemble voor intimistische, maar levendige muziek, bedoeld voor een zittend of dansend luisterpubliek.

Vorig jaar nog brachten ze een cd op de markt met de  naam Carrousel.
Ik heb het geluk gehad deze onlangs  bij m'n vriend te kunnen beluisteren en maakte op die manier meteen ook kennis met deze groep van bij ons.

Een waaier aan folkmelodietjes die je qua sfeer meenemen doorheen heel centraal Europa, maar vaak ook eigen composities en bewerkingen zijn, klateren je onweerstaanbaar tegemoet. Muziek die sprankelt en vrolijk maakt. Een aanrader dus.
De twee nummers die u hier hoort, zijn met een beperkte bezetting maar geven u alvast een idee waar AmorromA ondermeer voor staat.Altblokfluit: Jowan Merckx
Harp: Sarah Ridy


[endtext]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten