Nothing Changes - Saxon Shore

[postlink]http://dagendauwsnotenbalk.blogspot.com/2012/01/nothing-changes-saxon-shore.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=27joi4JwilAendofvid [starttext] 

Dit nummer werd gelicht uit de vierde cd "It Doesn’t Matter" van de post-rockgroep http://www.saxonshore.com/ waaraan ze 4 jaar lang hebben gewerkt en die anderhalf jaar geleden op de markt kwam.


Dit project van de vijf Amerikanen : Matthew Doty (gitaar, keyboards, piano, celesta), William Stichter (bas), Matthew Stone (gitaar) , Oliver Chapoy (gitaar, keyboards, piano, celesta) en Stephen Roessner (drums, percussie) liep vooral vertraging op door hun talrijke verhuizingen. 


De in eigen beheer uitgebrachte cd bevat een prettige mix van postrock, shoegaze, ambient, pop, elektronica en klassieke elementen. Ze bouwen hun nummers, die tussen de 4 en 7 minuten duren, zorgvuldig op en voorzien ze van vele details en sterke ritmes. 
Dat lijkt voor hen duidelijk belangrijker dan de boel steeds te laten knallen. 
Bij tijd en wijlen gebeurt dat ook wel, maar in het gros van de tracks houden ze de spanning vast door het niet tot een eruptie te laten komen. 
Hun invloeden zijn Explosions In The Sky, Mogwai, Yellow6, The Album Leaf, This Is Your Captain Speakingen Sigur Rós. 
"It doesn't matter " is een ijzersterk album dat er ondanks de naam wel degelijk toe doet! Evenals het nummer "Nothing Changes" dat u hier kan horen.[endtext]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten