Saltarello Ductia - Corvus Corax

[postlink]http://dagendauwsnotenbalk.blogspot.com/2011/04/saltarello-ductia-corvus-corax.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=7M4RnIsCFdw&feature=relatedendofvid [starttext] Corvus Corax is een Duitse muziekgroep die middeleeuwse muziek weer tot leven brengt, daarbij gebruikmakend van een verzameling authentieke instrumenten, zoals het schalmei, klaroen, slagwerk en diverse doedelzakken.

Corvus corax is de Latijnse naam voor de raaf, een vogel met mystieke connotaties die door de eeuwen heen een grote rol heeft gespeeld in diverse fabels, sagen en andere volksverhalen.
De groep werd in december 1989 opgericht door Castus en Venustus. Oorspronkelijk begonnen ze als duo, maar groeiden uit tot een groep met een achttal leden. Ze maken gebruik van authentieke instrumenten, waarvan de meeste door Venustus zelf worden gebouwd.
De band staat bekend om haar uitbundige live-optredens in bizarre, extravagante klederdracht. Behalve in Duitsland kennen ze tegenwoordig ook in het buitenland een groeiende populariteit

Deze "Saltarello Ductia" is een eerbetoon aan de jonge lente.[endtext]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten