Stathis Papadiamantopoulos speelt Czerny en Chopin

[postlink]http://dagendauwsnotenbalk.blogspot.com/2016/03/stathis-papadiamantopoulos-speelt.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=mUG40u580m8endofvid [starttext]

Gisteren had ik het geluk, een masterclass concert bij te kunnen wonen in het kasteel d' Ursel te Hingene waar deze Stathis Papadiamantopoulos uit Griekenland, de Spaanse Rhapsody van Franz Liszt ten gehore bracht die u hierna kan beluisteren.
Hij sloot als jongste van de avond af, met een prachtuitvoering en mag alleen daarom al op mijn blog als eerste de spits afbijten.
U hoort hem met een stuk van Czerny (zijn favoriete componist) en de Polonaise van Chopin in C opus 26 no 1 als opwarmertje voor de clip die erop volgt.

Klein detail : Tijdens dit concours in 2013 viel de elektriciteit uit  en diende de toen dertienjarige knaap  te concerteren met wat licht van een zaklamp. De onverstoorbaarheid waarmee hij hier zijn ding doet en bovendien de eerste prijs wegkaapte, doet al het vermoeden rijzen dat hij waarschijnlijk nog van hem zal laten horen in de toekomst...

[endtext]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten